Back to All Events

Première voorstelling 'Huis van de toekomst'

  • 42 Hoogbrugstraat Maastricht, LI, 6221 CS Netherlands (map)

Huis van de Toekomst, een Kammerspiel met tekst, video en muziek, is een productie van Studio Take Twee (Eric Meyer & Rick Alberigs) en theatermaker Joost Horward.

De voorstelling is opgebouwd uit twee (tijds)lagen, met als rode draad de beweging, ergens proberen te komen, maar ook achterlaten. De nadruk ligt op het bouwen van een toekomst, terwijl het verleden in de achterbak ligt. Branka, een vrouw van middelbare leeftijd, ontvluchtte met haar zoon voormalig Joegoslavië tijdens de Balkanoorlog. Ruim 20 jaar later keert zij terug naar haar oude huis. Het is het verhaal over hoe iemand opgenomen wordt in het weefsel van een nieuwe plek, waardoor het na vele jaren mogelijk is om ook het oude huis een plek te geven. Een huis waar zij altijd naar terug zal blijven verlangen, maar waar ze niet meer haar ‘nieuwe huis’ voor zou willen ruilen.

Tegelijkertijd maken we kennis met drie jonge vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan die onlangs een verblijfstatus hebben gekregen. Zij staan aan het begin van de reis, de uitdaging om een nieuw huis te bouwen nadat zij alles hebben moeten achtergelaten.

Voorstelling_Huis_van_de_Toekomst_043.jpg
Voorstelling_Huis_van_de_Toekomst_027.jpg
Voorstelling_Huis_van_de_Toekomst_057.jpg
Voorstelling_Huis_van_de_Toekomst_015.jpg